گزارش مهندس ناظر در حالتهای مختلف گودبرداری و متناسب با شرایط اجرای سازه نگهبان، متفاوت خواهد بود.سه حالت کلی به شرح زیر توضیح داده میشود که لازم است ناظر با توجه به این حالتها، اقدام متفاوتی داشته باشد:
مالک شروع به خاکبرداری کرده، اما سازه نگهبان را اجرا ننموده.
اولین و پیشپاافتادهترین واکنش ناظر باید این باشد که به شهرداری گزارش کند و بنویسد که مالک در حال انجام خاکبرداری است اما سازه نگهبان را اجرا نکرده، لذا شهرداری محترم موظف است مالک را ملزم به اجرای سازه نگهبان بکند. ضمناً پیمانکار خاکبرداری و مالک صلاحیت این کار را ندارند.
سازه نگهبان اجراشده، اما یا ناقص است یا مطابق نقشه مصوب نیست.
در این صورت ناظر باید موارد ناقص را بهصورت دقیق و کامل در گزارش خود ذکر کند، بهعنوان مثال نقص در اجرای پشت بند، اعضای افقی و … . توجه شود کلیه المانهایی که ناظر در آنها احساس ضعف میکند را باید گزارش دهد.
اینکه کدام ضلع گود، در مجاورت ساختمان فرسوده قرارداد هم باید در گزارش ذکر شود. در این مورد هم به عدم صلاحیت مالک اشاره شود و از شهرداری بخواهد که مالک را ملزم به استفاده از مجری ذیصلاح بنماید.
گودبرداری انجامشده اما نقشههای مصوب سازه نگهبان متناسب با کود حاضر نیست.
در این حالت مهندس ناظر باید 4 اقدام مهم داشته باشد. اول به مالک دستور کار میدهد که با مراجعه به مهندس طراح درخواست تهیه نقشههای سازه نگهبان جدید متناسب با گود را بکند.
در اقدام دوم به شهرداری گزارش میدهد که نقشههای مصوب سازه نگهبان با توجه به شرایط گود مناسب نبوده و نیاز به نقشههای جدید است که توسط مجری صاحب صلاحیت اجرا شود.
- در اقدام سوم بهصورت مکتوب از مهندس محاسب بخواهد از گود بازدید و نقشههای جدید متناسب با گود را تهیه کند.
- اگر طراح اهمیتی به درخواست مهندس ناظر نداد، لازم است ناظر طی نامهای به نظاممهندسی، از رییس سازمان بخواهد
که طراح را موظف به تهیه نقشه سازه نگهبان متناسب با شرایط گود بکند.
در تمامی این حالتها ناظر نباید دستور توقف بدهد.
اگر شهرداری یا نظاممهندسی ترتیب اثر ندادند ناظر در چند مرحله نامهنگاری قبلی را به شهرداری و نظاممهندسی تکرار کند.
2 دیدگاه در “وظایف مهندس ناظر در حالت های مختلف گودبرداری”
بسیار کامل و جامع بود ممنون
ممنون و خوشحالیم که واستون مفید بود