نظارت ساختمان

15 نکته حیاتی که هر مهندس ناظر باید بداند

15 نکته حیاتی که هر مهندس ناظر باید بداند

نظارت ساختمان ازجمله شغل‌های پر ریسکی است که همواره مهندس ناظر باید با توجه به شرایط اقداماتی انجام داده و به نکات زیادی دقت نماید که در این پست به مهم‌ترین آن‌ها به‌صورت خلاصه خواهیم پرداخت.

        1. آموزش دیدن و بالا بردن سطح دانش حقوقی و گزارش‌نویسی تا زمانی که در کاری مهارت کافی را به دست نیاورده‌اید در آن کار مشغول نشوید. با توجه به پرونده‌های محکومیت مهندسین ناظر به جرأت می‌توان گفت ضعف در حقوق مهندسی و گزارش‌نویسی مقدم بر مسائل فنی عامل اصلی محکومیت‌ها بوده است. 

        2. نظارت مستمر داشته باشد و حداقل به‌صورت منظم هر هفته به کارگاه سرکشی کند و منتظر اطلاع مالک و مجری نباشد.

        3. گودبرداری مهم‌ترین فعالیت در ساختمان است، در این زمان حساسیت بیشتری داشته باشید و در زمان گودبرداری در کارگاه حضورداشته باشید. 

        4. بسیار مهم است که تاریخ و زمان صدور پروانه را رصد کنید، به مالک اعتماد نکنید. زمان شروع مسئولیت ناظر اغلب مقارن با صدور پروانه ساختمانی است. 

        5. قبل از عقد قرارداد و گواهی تعهد نظارت سعی کنید از جزییات پروژه مطلع شوید، به‌ویژه اگر گودبرداریعمیق است و تجربه کافی ندارید، این کار را جهت نظارت قبول نکنید.

        6. در هنگام عقد قرارداد و قبل صدور مجوز شروع به کار از مالک بخواهید که مدارک لازم شامل یک سری از نقشه‌های مصوب و احیاناً اجرایی، بیمه‌نامه مسئولیت مدنی، پروانه ساختمانی، کپی کارت ملی و آدرس محل سکونت را به شما تحویل دهد.

        7. بعد از اتمام مدت قرارداد همچنان ناظر ساختمان هستید. این قرارداد صرفاً قراردادی مالی است و شما تا پایان عملیات اجرایی باید به نظارت خود ادامه داده و آن را رها نکنید.

        8. نظارت مستمر شما را مدارک و اسنادی مانند گزارشات مرحله‌ای، دستور کار و تصویرسازی اثبات می‌کند. نسبت به ثبت گزارشات و تحریر دستور کارها کوتاهی نکنید.

        9. با مالک رابطه دوستانه داشته ولی رودربایستی نداشته باشید و تمام مواردی که با مفاد پروانه ساختمانی و نقشه‌های مصوب مغایرت دارد را گزارش دهید.

        10. عدم رعایت موارد ایمنی را در ابتدا دستور کار و سپس به شهرداری و اداره کار گزارش دهید.

        11. خارج از حدود مسئولیت‌های خود اقدامی نکنید. هیچ‌گونه برگه‌ای را مانند تایید استحکام بنا و تأیید نقشه‌ها به توصیه یا فشار مالک و شهرداری امضاء نکنید.

        12. توصیه می‌شود مبحث دوم، قانون شهرداری‌ها، آیین‌نامه اجرایی ماده (33)، مبحث دوازدهم و آیین‌نامه حفاظتی کارگاه‌های ساختمانی را به‌دقت مطالعه کنید.

        13. بدون بیمه‌نامه مسئولیت حرفه‌ای نظارت کنید.

        14. در هنگام بروز حوادث، قبل از حضور در دادگاه با افراد خبره در این زمینه صحبت کنید تا بتوانید در محاکم قضایی به‌درستی از خود دفاع کنید. اظهارات اولیه بسیار مهم است.

        15. در هر مرحله از کار که احساس کردید دانش و مهارت کافی ندارید خجالت نکشید و از مهندسین باتجربه مشورت بگیرید.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

مطالب مرتبط

سبد خرید